Recipes

Sunday, May 20, 2012

Cupcake

Cupcake ..... hmmmm sekarang siapa sih yang engga kenal kue yang satu ini ^_^. Cake asal Amerika ini sedang terkenal saat ini sebagai snack pendamping untuk minum kopi atai teh dibeberapa cafe. The berbagai macam frosting dan inovasi , sehingga saat ini cupcake juga diminati sebagai pengganti cake untuk merayakan hari jadi seperti cupcake untuk ulang tahun dan lain-lain. Salah satunya yang dilakukan oleh Georgetown Cupcake. Georgetown Cupcake tengah beberapa kali menerima pesanan Cupcake yang disusun dengan berbagai bentuk seperti Bra , Gorrila , Wedding Dress , High Heels dan masih banyak lagi yang pastinya ukurannya cukup besar dengan cupecake y7ang disusun , difrosting dan diberanikan warna-warna yang menarik sesuai pesanan.
Istilah cupcake sendiri pertama kali disebutkan pada tahun 1828 di dalam buku resep Leslie's Penerimaan Eliza. Pada awal abad ke-19, ada dua kegunaan yang lain untuk "nama cawan" kek atau "cupcake". Dalam abad sebelumnya, sebelum loyang muffin yang tersedia secara luas, kuih sering dipanggang di cawan gerabah individu, atau cendawan dan mengambil nama mereka dari cawan mereka panggang masuk Ini adalah penggunaan nama yang sudah berlangsung, dan nama "cupcake" sekarang diberikan kepada setiap kuih kecil yang seukuran sebuah cawan. Nama "kek peri" adalah gambaran hebat ukurannya, yang akan sesuai untuk sebuah pesta kecil peri untuk berkongsi. Jenis lain dari "cup cake" dipilih bahan kuih yang diukur berdasarkan jumlah, dengan menggunakan cawan bersaiz standard, bukannya ditimbang. . Resepi bahan yang diukur menggunakan cawan bersaiz standard juga boleh dipanggang dalam cawan, namun mereka lebih sering dipanggang dalam tin sebagai lapisan atau roti. Pada tahun-tahun kemudian, ketika penggunaan pengukuran kelantangan tegas didirikan di dapur rumah, resipi ini dikenali sebagai 1234 atau kuih kuih suku, disebut demikian kerana mereka terdiri daripada empat bahan: satu cawan mentega, dua cawan gula, tiga cawan tepung, dan empat telur. Mereka polos kek kuning, agak kurang kaya dan lebih murah berbanding kuih pon, kerana menggunakan sekitar separuh mentega banyak dan telur dibandingkan dengan kuih pon. Nama-nama ini dua kelas utama kuih tersebut dimaksudkan untuk isyarat kaedah untuk tukang roti; "cup cake" menggunakan pengukuran kelantangan, dan "pound cake" menggunakan pengukuran berat.

No comments:

Post a Comment